MŰANYAG REDŐNY

MŰANYAG REDŐNY - A LEGELTERJEDTEBB REDŐNY TÍPUS

műanyag redőny

Talán az egyik legelterjedtebb redőny típus a műanyag redőny. Lehet egyszerű vagy un. új típusú műanyag redőny. A kettő közti különbség, hogy az új típusú redőny már csapágyazott tengellyel van ellátva és akár beépített szúnyoghálója is lehet. Ránézésre a kettőt a redőny láb vastagsága alapján is meg lehet különböztetni, az új típusú műanyag redőny sokkal kecsesebb redőny lábbal van szerelve. másik nagy különbség, az új típusú redőny lába el van látva egy kefével vagy egy gumi betéttel így a redőny palást nem hangos erősebb szélben sem. A bal oldalon a régi típusú redőny lába látható, míg a jobb oldalon az új típusú redőny lefutó. Továbbiakban a régi típusú redőnyökkel nem foglalkozunk, azokat javasolt mindenkinek kerülnie. Manapság már csak kevés helyen érhetőek el, legtöbb esetben csak a vásárlók csalogatására szolgáló alacsony árukkal, vagy az ablakhoz ajándék redőny típusú hirdetésekben találkozhatunk vele.

A műanyag redőnyök számos előnyük miatt nagyon keresett redőny típusok amit első sorban a költséghatékonyságuknak köszönhetnek. A műanyag redőny, ahogy a drágább alumínium társa is azonos kivitelekben érhető el, minden esetben akár kombi (beépített szúnyoghálós) változatban.

A MŰANYAG REDŐNY TÍPUSAI

Műanyag redőnyből az alábbi redőny fajták készülhetnek:

  • Külsőtokos műanyag redőny
  • Külsőtokos műanyag redőny beépített szúnyoghálóval ( kombi redőny)
  • Vakolható tokos műanyag redőny
  • Vakolható tokos műanyag redőny beépített szúnyoghálóval( kombi redőny)
  • Belsőtokos műanyag redőny, ezt hívják belső tokos műanyag redőnynek is
  • Belsőtokos műanyag redőny beépített szúnyoghálóval ( kombi redőny)

A műanyag redőnyök választható színei

A műanyag redőnyök alapesetben fehér színben készülnek, de számos cég készít színes változatokat is. Nekünk az a tapasztalatunk, hogy a műanyag redőnyöket NEM szabad színes, főleg sötét színben megvásárolni, mert az egyre növekvő UV sugárzás miatt az élettartamuk jelentősen alacsony a fehérhez képest.

A műanyag redőny motorizálása

Ezzel kapcsolatban is megoszlanak a vélemények, cégünk minőségpolitikai okokból NEM értékesít műanyag redőnyt motoros kivitelben. De jogosan merülhet fel a kérdés miért nem? A palást redőnyléceinek nem szabad elcsúszni oldal irányba, erre ugye ott van az arriterezés, vagyis a redőny lécek össze fűzése, de az esetleges elfagyások esetén már a legérzékenyebbre állított motor sem képes olyan gyorsan megállni, hogy az ne a palást szakadásához vezessen. Az alumínium redőny palástja jelentősen nagyobb terhelést bír el, az gond nélkül bírja az ilyen pillanatnyi többlet terhelést is. De ugyan csak vissza vezethető, hogy első sorban nagyobb redőnyök esetében megnövekszik a redőny palás súlya.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..