Mit jelent a műanyag ablak beépítési mélysége?

Mi a beépítési mélység?

A beépítési mélység az ablakprofil vastagságát jelöli. A legelterjedtebb a 70 mm-es de megjelentek a 85-90 mm-es profilok is. A légkamrák számával azonos arányban a beépítési mélység is nő. A beépítési mélység növelésével párhuzamosan javul az ablak és ajtó statikája, hő és hang szigetelése.

Arra figyeljünk, hogy 70 mm alatti beépítési mélységgel rendelkező műanyag ablakot ne vásároljunk, mert azok manapság már nem korszerű kivitelek.

A beépítési mélység és a műanyag ablakok légkamrái

Míg régebben a légkamrák száma valóban alkalmasak voltak arra, hogy mint egy mérő szám ként is szolgáljanak, arra utalva mennyire lesz megfelelő szigetelésű az újonnan választott műanyag ablakunk, addig manapság már ez nem fedi a valóságot. Ez a sok neve nincs, vagy éppen ismert de B  vagy C osztályos olcsó ablakprofiloknak köszönhető, ahol a nem megfelelő vastagságú beépítési mélységgel túl magasra tervezett kamra számot helyeznek el.

A beépítési mélység és a légkamrák aránya fontos tényező, hiszen megfelelő méretű helynek kell maradni a merevítő vasnak is. A beépítési mélység és a légkamrák száma alapján elmondhatjuk a jó arány a következő:

  • 70 mm beépítési mélységtől vannak az 5 légkamrás műanyag ablakok
  • 75-80 mm beépítési mélységtől vannak a 6 légkamrás műanyag ablakok
  • 80-90 mm beépítési mélységtől vannak 6 és 7 légkamrás műanyag ablakok

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..