Mi a melegperemes üvegezés?

A műanyag ablakok üvegezésében sokáig kizárólag az alumínium távtartók alkalmazása volt az elfogadott. A technika fejlődésével és a folyamatos fejlesztésekkel elérhetővé váltak a speciális rozsdamentes és műanyag távtartók. Ezek eleinte csak nagyon drágán vagy nem voltak elérhetőek. Manapság már egyre elterjedtebbekké váltak, bizonyos gyártóknál mint a BERG SYSTEM ablak kínálatában már alapáron megkapjuk.

A melegperem tehát lényegében a régi, a hőt még jól vezető alumínium távtartók jobban szigetelő műanyag köpenyesre vagy ritkábban rozsdamentes acélra történő cseréje.  A melegperemes távtartót a páralecsapódás csökkentése érdekében hívták életre a gyártók, viszont hőszigetelésben is szerepest játszik, mert egy távtartó akár 0.1-0.2 W/m2K hőszigetelési értékjavulást képes eredményezni.

A melegperemes üvegezés segítségével nem csak a szigetelés értéke javítható, de minimalizálhatóvá válik az ablak belső oldalán megjelenő kondenzációs pára lecsapódás lehetősége is.

Alkalmazható 2 és 3 rétegű üveggel szerelt ablakok esetében egyaránt. A melegperemes távtartó általában szürke vagy fekete színű műanyag köpennyel készül.

Ahhoz hogy megértsük, először is tisztáznunk kell azt mi is az üvegközti távtartó az ablakok Thermo üvegezésében. Erről már ITT írtunk.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..